Festa del Sant Crist d’Igualada 2018

per mossenXavier 29-03-2018

Dilluns de Pasqua, dia 2 d’Abril

A les 8 del vespre, a la basílica de Santa Maria

Vespres solemnes i Eucaristia presidida pel P. Jesús de Barcelona, guardià dels PP. Caputxins d’Igualada, amb l’acompanyament en el cant del Cor de Vespres, sota la direcció musical d’Isidre Prat.

Dimarts de Pasqua, dia 3 d’Abril

A les 11 del matí, a la basílica de Santa Maria

Solemne Ofici concelebrat presidit per Mons. Romà Casanova, bisbe de Vic, acompanyat per sacerdots i religiosos igualadins i forans. La Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents i acompanyada a l’orgue per Lluís Victori, tindrà cura dels cants. Després de la comunió, Elisabet Farrés oferirà la interpretació del sonet verdaguerià “A Igualada, en el centenari del Sant Crist”. En acabar, benedicció solemne i cant dels Goigs al Sant Crist.

En sortir de l’ofici, i a la mateixa basílica de Santa Maria, concert a càrrec del grup vocal Mezzos.

A 2/4 de 7 de la tarda

Processó d’homenatge al Sant Crist que recorrerà el següent itinerari: Plaça del Bruc, carrer del Born, plaça de l’Ajuntament, carrer de l’Argent, plaça de la Creu, carrer de Garcia Fossas, rambla de St. Isidre, rambla del General Vives, carrer de St. Jordi, plaça del Rei, carrer del Roser. A l’església del Roser es cantarà el sonet, a càrrec d’Elisabet Farrés amb l’acompanyament a l’orgue de Lluís Victori. Seguidament, a la plaça de Pius XII, actuació de Bitrac Dansa amb l’escenificació reduïda de la Moixiganga d’Igualada, després de la qual el poble i les banderes gremials i d’entitats precediran el Sant Crist en la seva entrada a la basílica de Santa Maria.

Acte seguit, a la basílica, veneració de la Imatge i Eucaristia, presidida pel Mn. Joan Sanglas, arxiprest de l’Anoia- Segarra. Els cants aniran a càrrec de la Schola Cantorum, dirigida per Oriol Plans, amb l’acompanyament a l’orgue de Josep Xaubet.

Dissabte de Pasqua, dia 7 d’Abril

A les 8 del vespre, a la basílica de Santa Maria

Eucaristia presidida per Mn. Xavier Bisbal, prior eclesiàstic i rector. Els cants aniran a càrrec de la Coral de Santa Maria, dirigida per Coni Torrents, amb l’acompanyament a l’orgue de Maite Torrents. En acabar, es retornarà processionalment la Imatge a la seva capella.

NOTES

Es lliurarà a tothom el dimarts de Pasqua, en l’Ofici i en la veneració de la Imatge, un punt de llibre. El disseny és obra de l’artista igualadina Maria Gregori i Gubern.

Es recomana, per a la processó, proveir-se de ciri i de fanalets per tal de no embrutar el terra dels carrers de l’itinerari.

Aquests fanalets poden adquirir-se a l’establiment Cereria Eugènia, al carrer de Sant Cristòfor.

Durant la processó del dimarts a la tarda, farà l’acompanyament musical la Banda de Música d’Igualada. Els Priors del Sant Crist d’Igualada agraeixen tots els donatius i totes les col·laboracions rebudes per dignificar la festa.