Festa de la Mare de Déu de la Pietat, copatrona d’Igualada

per mossenXavier 15-03-2018

verge

El proper divendres, 23 de març se celebra la festivitat de la Mare de Déu de la Pietat, copatrona d’Igualada. L’Ofici Solemne, presidit per Mn. Josep Massana, rector de la parròquia de la Mare de Déu de la Soledat, i concelebrat pels PP. Escolapis, els rectors i diversos sacerdots de la ciutat, tindrà lloc a 3/4 de 8 de la tarda al seu Santuari de l’Escola Pia.

Unida a aquesta celebració hi haurà el sisè miserere quaresmal, amb el cant del salm i l’Adoració de les Cinc Llagues a Jesús Crucificat, recordant com la imatge del Sant Crist d’Igualada va passar la vigília del prodigi a l’antic convent dels Agustins, actual Escola Pia. Durant l’ofertori, s’oferirà el tradicional ciri votiu de la ciutat a Mare de Déu de la Pietat. La Schola Cantorum solemnitzarà l’eucaristia, sota la direcció d’Oriol Plans i a l’orgue, Josep Xaubet. Durant la comunió es cantarà l’Stábat Mater de Zoltàn Kodàly

Al final de la celebració, tots els fidels podran venerar l’alabastrina imatge de la Copatrona mentre es cantarà la Pregària igualadina a la Mare de Déu de la Pietat, de Jaume Boloix i Canela i els seus goigs.