Diumenge vinent, festa de Corpus Christi 2019

per mossenXavier 20-06-2019

Es fa la gran col·lecta a favor de Càritas

Diumenge vinent, dia 23, és el dia de la Caritat, coincidint amb el dia de Corpus. Reproduïm un article aparegut en el Full Dominical d’Igualada que parla de la realitat de Càritas Arxiprestal Anoia-Segarra tot assenyalant algunes dades de la memòria presentada recentment.

“Aquest any Càritas hem acollit i acompanyat a 222 persones, de les quals un 40% ha estat la primera vegada que han trucat a la nostra porta, la majoria són nouvingudes a la comarca. Constatem que continuen venint de l’Africa i Llatinoamèrica famílies i persones soles, a buscar un benestar que no tenen en el seu lloc d’origen.

Una de les primeres tasques és la del servei a les persones en risc d’exclusió: és en aquest treball on tenim els reptes més grans, perquè ens trobem en un context marcat d’una banda per la llei d’estrangeria que dificulta l’accés al treball i de l’altra per la manca d’habitatge accessible, ja que el que hauria de ser de dret, el dret a un habitatge digne, s’ha convertit en un negoci i en una font d’especulació.

Pel que fa a la dignificació del treball, aquest any hem aconseguit que dues persones tinguessin un contracte de regularització a través de Solidança i del projecte Itinera, vinculats al procés de recuperació de la roba.

També, en referència al servei de la llar d’acollida per a dones en situació de violència de gènere, hem de continuar denunciant l’allargament de les estades: el que hauria de ser un període de trànsit curt, s’allarga per la dificultat de trobar places de llarga estada o d’habitatge social.

La tasca que assumim amb més responsabilitat, i amb la que ens sentim més identificades és la d’acompanyament i promoció a través de la participació en pretallers; hort, reciclem, cosint històries, cursos de formació per a la recerca de feina, formació sociosanitària, …. Ens plantegem el repte de diversificar la formació per donar més oportunitats i millorar la inserció laboral. És molt important la col·laboració de les empreses d’Igualada i comarca per a la realització de pràctiques i la possibilitat d’incorporació laboral.

Un dels objectius generals és afavorir la integració de les persones nouvingudes, amb el coneixement de la llengua (català i castellà) i la integració social.

A Càritas podem fer tot això gràcies al voluntariat i als recursos que ens aporten els socis i donants. En aquest sentit també ens plantegem d’augmentar el nombre de persones voluntàries i els recursos econòmics necessaris per poder consolidar i ampliar el treball que anem fent”.

Actes simplificats a la parròquia de la Sagrada Família

Els actes tradicionals de Corpus Christi a Igualada, a la parròquia de la Sagrada Família, enguany se simplifiquen a causa de la coincidència de la festa amb la revetlla i el pont festiu de Sant Joan. Diumenge 23, a les 11 del matí, Missa Solemne presidida per Mn. Xavier Bisbal. Hi són convocats tots els infants que han fet la Primera Comunió enguany a la ciutat.

A les 12 del migdia, breu Processó d’homenatge a l’Eucaristia (avinguda Barcelona i carretera de Manresa) i acte eucarístic. Hi haurà un altar al carrer Sant Magí i un altre a la placeta parroquial.

La parròquia informa que l’horari de misses del diumenge serà 2/4 de 10 del matí, 11 del matí i 8 del vespre (no se celebrarà la de les dotze). La col·lecta de tots els temples anirà dedicada a Càritas, essent la postulació del ‘Dia de la Caritat’.