Diumenge, festa i processó del Corpus Christi a Igualada

per mossenXavier 29-05-2018

El proper diumenge, dia 3 de juny, és la festivitat de Corpus Christi, diada que, en aquest cas a Igualada, tindrà els seus actes festius propis a la Parròquia de la Sagrada Família. L’Església recorda festivament en aquesta solemnitat la institució per part de Jesús del sagrament de l’Eucaristia.

Actes durant el dia

A les 10 del matí estan convocats els feligresos i els veïns per tal de col·laborar en l’ornemantació pel pas de la processó. Es fa una crida a la participació a tothom qui vulgui col·laborar en les tasques de decoració.

A 2/4 de 7 de la tarda se celebrarà l’Ofici Solemne i concelebrat. La part musical anirà a càrrec de la Coral de Santa Maria. La col.lecta anirà dirigida a Càritas, essent la festa del Corpus la postulació del ‘Dia de la Caritat’. La parròquia també informa que durant el dia se celebraran misses a 2/4 de 10 del matí i les 12.

La processó, al vespre

Acabada la missa, cap a 2/4 de 8 del vespre, sortirà de la Sagrada Família la Processó d’homenatge de la ciutat a l’Eucaristia. El Santíssim Sagrament, en la Custòdia, serà portat sota tàl.lem. Acompanyarà la banda de música del Corpus Christi. Hi participaran nens que han fet la Primera Comunió enguany, i es fa una crida a tots els infants igualadins –que també l’hagin fet aquests dies- que hi participin, amb els seus vestits propis. El recorregut serà el següent: carrer Pierola, plaça de la Sardana, carrer Doctor Flèming, carretera de Manresa, Avinguda Barcelona, carrer de Sant Magí, carrer rei Ferran, carretera de Manresa i retorn a la Parròquia. Al llarg del recorregut, que quedarà tallat al trànsit, s’han previst uns quants altars, preparats per diverses entitats, des d’on s’impartirà la benedicció. S’acaba en el monumental altar parroquial, a la placeta al voltant de l’església.

Càritas demana ajuda en aquesta diada

Les col·lectes que es realitzaran aquest diumenge en motiu de la festivitat de Corpus Christi, a totes les parròquies i esglésies, es dedicaran a Càritas, ja és la postulació del ‘Dia de la Caritat’. Amb el lema “El teu compromís millora el món” es fa una crida a la solidaritat de tothom, especialment davant la situació de cronificació de la pobresa que es viu a la nostra ciutat i comarca.