Concert de violins de la festa de la Candelera

per mossenXavier 30-01-2018

Se celebrà el passat diumenge, 28 de gener, després de la missa de les 12 del migdia, a la nau central de l’església de la Sagrada Família.

Un grup bastant nombrós de fidels es van quedar a escoltar el concert. Entre ells, pares i familiars dels nens i nenes, tots ells alumnes de l’Escola Gabriel Castellà, els qual mitjançant la direcció dels seus professors i professores de música, van delectar als oients, interpretant, peça darrera peça, molt ben conjuntats i amb mestria, a les quals tothom vam correspondre, premiant-los amb els nostres aplaudiments.

De la presentació en tingué cura, Joan Xifré i Brunet, de Vida Creixent, el qual manifestà que, ens plaïa se celebrés el concert,  per lloar a la Mare de Déu en la seva festivitat, amb uns infants violinistes, que amb il·lusió i delit l’interpretarien, també per retre al Patronat Garcia Fossas un senzill homenatge de gratitud, extensiu a la direcció, als professors i a l’associació de pares d’alumnes de l’escola Gabriel Castellà, als quals cal afegir, també, els professors de l’Escola de Música i a les persones que han possible aquesta activitat.

En la primer part van participar els nens i nenes violinistes de cinquè curs, que interpretaren, “Cançó Francesa,  Les oques, Broadway i Boogie Band”. Ja des del primer moment, ens van encomanar el seu entusiasme i coordinació.

Un alumne va llegir el poema, “Encoratjats en les dificultats”, de Joan Vila i Prat, que narra una anècdota que s’atribueix a Paganini, i un nen i una nena, intercalant les estrofes, el poema del poeta igualadí, Antoni Canals, “El Rosari de l’Aurora”, en el que l’autor narra que en la seva infantesa, quan celebraven aquest rosari al carrer del Roser, on ell vivia. hi participava tocant el violí.

En la segona part, va participar el grup de nens i nenes de sisè curs, amb quatre peces més: “Els oficis, Patrick’s reel, Calipso time, The Champions”, que van fer les delícies de tota la concurrència.

El Concert finalitzà, amb unes estrofes dels goigs a llaor de la Mare de Déu de la Candela, advocada de Vida Creixent d’Igualada, que resultà una interpretació molt acurada i agraïda per tothom.