COMUNICAT DELS RECTORS D’IGUALADA DAVANT LA SITUACIÓ SANITÀRIA A LA CIUTAT

per mossenXavier 12-03-2020

Davant la situació que es viu a la nostra ciutat per un brot extraordinari de l’epidèmia de coronavirus (COV19) volem fer una crida a l’esperança a tota la feligresia que viu amb preocupació aquests fets i els animem especialment que visquin amb més intensitat, en aquest temps quaresmal, la pregària personal i les pràctiques de pietat per trobar-hi el confort i la fortalesa en aquesta alarma.
També expressem la nostra solidaritat i suport a tota la ciutadania, a les persones de la tercera edat i a la gent vulnerable, i unes paraules d’ànims als professionals de la salut, metges i infermeres. També la nostra pregària i suport a les autoritats per afrontar amb valentia aquesta situació.
Tenim els nostres telèfons oberts a les parròquies per a les vostres consultes i per al vostre suport.
També atendrem a tots els malalts que necessitin assistència espiritual, com sempre hem fet, evidentment amb les precaucions degudes.

Tenint present les recomanacions de les autoritats municipals i de la Generalitat, hem acordat, en diàleg amb el Senyor Bisbe, el següent:

1.- Durant quinze dies queda suprimida tota activitat no sagramental (catequesi, cursets pre-matrimonials, cursos, trobades de grups, etc.).

2.- El tradicional Miserere quaresmal al Sant Crist d’Igualada, tan invocat al llarg dels segles pels igualadins en moments difícils, es trasllada demà divendres, i el següent, a la Basílica de Santa Maria a 2/4 de 8 de la tarda.

3.- Aquesta mesura (la del punt 2) respon a la necessitat de respectar que només s’ompli un terç de l’aforament dels temples. Per la mateixa raó les misses dominicals d’Igualada aquest dissabte i diumenge, i el proper, queden distribuïdes de la manera següent:

DISSABTE
19,00h SANTA MARIA
19,30h FRARES CAPUTXINS
19,30h PIETAT
20,00h SAGRADA FAMÍLIA

DIUMENGE
8,30h FRARES CAPUTXINS
9,30h SAGRADA FAMÍLIA
11,00h SOLEDAT
11,30 FRARES CAPUTXINS
12,00 PIETAT
12,00h SAGRADA FAMÍLIA
12,30h SANTA MARIA
19,00h SOLEDAT
20,00h SANTA MARIA
20,00h SAGRADA FAMÍLIA

Això implica la supressió, celebració en privat o trasllat les següents misses:
Dies de cada dia: 8,00 Carmelites y 8,30 Llar del Sant Crist.
Dissabte: 17,00h Hospital, 18,00h Pare Vilaseca, 19,00h Soledat.
Diumenge: 9,00h Carmelites, 10,00h Llar del Sant Crist i Fàtima, 11,00h N.S. Montserrat.
– Demanem, en la mesura del possible, que la feligresia es distribueixi en les misses que se celebraran.
Si en un hi ha un excés d’afluència en alguna hora, o no hi ha quòrum, ens reservem el dret a restringir-ne l’accés, segons les normes emanades del govern català, o a suprimir-la.
En totes les misses es pregarà pels malalts, pels difunts, pels absents i per la fi de l’epidèmia.
Les misses dels dies de cada dia es mantenen segons l’horari establert, a excepció de les Carmelites i la Llar del Sant Crist.
Demanem a les persones amb malalties cròniques, o persones amb risc, que no vagin a l’església. Que la segueixin per la ràdio, internet o la televisió.
Que en assistir a l’església estiguin el més espaiades possible entre elles.
Se seguiran les recomanacions preventives emanades de l’Episcopat Espanyol. Es donarà primer la comunió amb la mà i després a la boca.

4.- Pel que fa als FUNERALS: els que se celebrin al Tanatori (SERVEIS FUNERARIS ANOIA), l’empresa ja ha determinat que, en compliment de la normativa emanada, no s’ompli més d’un terç de l’oratori. També ho determinem en els funerals que se celebrin a les esglésies parroquials, guardant-nos el dret de restringint-ne l’accés.

5.- Aquestes mesures són temporals i esperem podem aixecar-les aviat. També poden ser modificades segons la situació. Estigueu atents als mitjans de comunicació locals i atengueu també les informacions a través de les webs de les parròquies de Santa Maria i de la Sagrada Família, així com a les xarxes socials. Per qualsevol dubte en general consulteu canalsalut.gencat/coronavirus o truqueu al 061.

Eduard, Josep i Xavier. Igualada, 12 de març de 2020