Arriben els recessos d’Emaús a Igualada

per mossenXavier 18-10-2021

Les pròximes setmanes arribarà per primera vegada el recés d’Emaús al bisbat de Vic. Es tracta d’un tipus de recés molt especial, que va néixer a Miami l’any 1978 i que avui se celebra arreu del món, també en moltes parròquies de Catalunya. En el seu moment, a Buenos Aires, el papa Francesc, llavors bisbe Bergoglio, els va acollir amb gran entusiasme.

UNA VEGADA A LA VIDA

El recés d’Emaús només es fa un cop a la vida. Suposa retirar-se del món del divendres a la tarda al diumenge també a la tarda en una casa o residencia i seguir una sèrie testimonis i experiències, relacionades totes elles amb la vida espiritual, emocional i de relacions interpersonals. Tot està organitzat per un grup de laics que ajuden a sortir del recés amb un sentit renovat de prioritats i propòsits.

L’objectiu és que, quan acabi, tots puguin reconèixer que Jesús viu entre nosaltres, estimant-nos amb amor etern, caminant en la nostra vida. El recés ofereix una oportunitat per a qui no conegui Jesús o viu submergit en el món d’avui gaudeixi d’unes jornades transformadores, producte d’una trobada amb el seu amor.

Aquests recessos es basen en la lectura de l’evangeli segons Lc 24,13-35, que versa sobre els esdeveniments en el camí d’Emaús. Emaús no és un moviment: és un recés organitzat per laics per a tothom.

TINDRAN LLOC EL PROPER MES DE NOVEMBRE, PER A DONES I PER A HOMES

Després de celebrar-se en molts punts de Catalunya, els recessos d’Emaús arriben al bisbat de Vic. El proper mes de Novembre es faran dos recessos d’Emaús, un per a homes i un altre per dones, organitzats per la Parròquia de la Sagrada Família d’Igualada.

El recés esta pensat per buscar una trobada personal amb Crist. Es tracta de reconèixer la presencia del Amor de Déu en la nostra vida diària, a través de testimonis i d’un ambient de germanor amb Crist.

Emaús és un camí de pelegrinatge. Així és la nostra vida de fe. Es tracta de trobar-se amb Jesús al qual tantes vegades no ho reconeixem en la nostra vida tan buida i tan plena de coses materials. El recés permet als participants prendre’s un DESCANS en el seu dia a dia, per poder trobar-se a SI MATEIX per mitjà del TROBAMENT AMB CRIST. Per alguns, el recés suposarà una trobada, per altres una retrobada, i per la majoria revifar una flama que es va apagant poc a poc…

Per tot això, us convidem cordialment a participar-hi.

A ON? Al Casal la Salle (Veciana). Carretera de Calaf a Sant Guim, km 5.9

QUAN? Del 5 al 7 de novembre per a dones; del 12 al 13 de novembre per a homes (del divendres a les 18h fins al diumenge a les 19h)

PER A QUI? Per a tothom.

QUAN COSTA? 150 euros

COM PUC INFORMAR-ME O INSCRIURE’M?

Per a dones: Eugènia (690192635) i Laia (640744132). emausdonesigualada@gmail.com

Per a homes: Remigi (647700183) i Pepe (648627768). emaushomesigualada@gmail.com